Gatsby-party 14 oktober på Händelsernas Herrgård

Filmen med Leonardo Dicaprio hade premiär 2013. Nu är det dags för Nattklubbs-premiär på Toftaholm. Vi kommer att göra allt vi kan för att skapa en riktigt autentisk miljö med diskokula, DJ:s, livemusik, riktig bar, ljud och ljusanläggning, fjädrar och konfetti. Vi erbjuder både middag med övernattning till kanonpris, bara middag och sedan fram åt 22-tiden efterinsläpp för de som bara vill komma och uppleva en riktig nattklubb med uppklädda festdeltagare. Mer information hittar du här.

the-great-gatsby-movie

The_Great_Gatsby_2_640x360

Händelsernas Herrgård

Under hösten kommer vi att marknadsföra Toftaholm som Händelsernas Herrgård. Dels har historien varit fylld av spännande händelser. Dels har vi ett späckat program med början helgen 30/9-2/10 då vi arrangerar en träningshelg.

Start för Vidösternsimmet

En riktigt blåsig och regnig 13 augusti var inte det arrangörerna av Vidösternsimmet hade hoppats på. Ett drygt 50-tal simmare kastade sig i det 16-gradiga vattnet kl. 07.00 uppe på Osudden för att simma 21 km i motvind. Sören Andersson från Sundsvall segrade på drygt sex och en halv timme.

Klockan 14 startade de simmare som skulle simma 6 km. Starten gick på vår lilla sandstrand på Toftaholm Herrgård. Vädrets makter var inte snällare mot de som startade den ”kortare” sträckan. Men speakern och startern Johan Arvidsson gjorde allt vad han kunde för att peppa de 30 deltagarna innan gänget kastade sig i vattnet för att simma ner till Sundet.

Start_for_vidosternsimmet_1

Start_for_vidosternsimmet_2

Kö till Tesla Supercharger

En fredag i mitten på juli var det kö till vår Tesla Supercharger. Åtta bilar som laddade och en som väntade på sin tur. Det skall bli riktigt spännande att se hur det blir nästa sommar. Kanske en uppbyggnad av antalet laddare? Vi har en tät och bra dialog med Tesla och vi funderar dessutom på att installera en Destination Charger som också erbjuder andra elbilar laddningsmöjlighet. OBS! Bara sju bilar som laddar på bilden.

Ko_till_tesla_supercharger

Nytt finbesök

Det är härligt med alla både moderna och äldre bilar som dyker upp på herrgården. Det har varit en strid ström av Tesla in till vår Supercharger. Och så plötsligt dök denna pärla upp. En härlig kombination av retromodell men nytillverkad. Engelsmännen kan fortfarande bygga bilar.

Nytt_finbesok

Vart tog sommaren vägen?

Efter den fantastiska försommaren hände plötsligt något i slutet av juni. Den varma sommaren försvann och vindarna har både varit kalla och starka. Flera av våra planerade grillkvällar har tyvärr ”blåst bort”. Men vi fick ändå till några riktigt trevliga kvällar med musik quiz, god mat och trevliga gäster.

Vart_tog_sommaren_vagen

Herrgården har blivit med snipa

Nu har vi förvärvat en vacker, bara åtta år gammal träsnipa till Herrgården. Den kommer att användas när brudpar vill bli uppfångade i närheten av Tånnö eller Dörarps Kyrka och sedan komma glidande in till bryggan där gästerna står för att ta emot det nygifta paret.

Snipa_1

Snipa_2

Skjuta lerduvor men inte Kanadagäss

En av våra konferensgäster hade bokat ett antal aktiviteter med Aktivera, vårt aktivitetsbolag. Bl a ingick lerduveskytte. Alla Kanadagäss som skitar ner på våra gräsmattor skrämdes bara bort tillfälligt. Sedan var alla gässen tillbaka igen direkt efter att lerduvorna flugit över viken, och några träffats.

Lerduvor

Grillfest i Värdshuset Abborren

Ett av alla framgångsrika företag i regionen, Swedrive hade sin sommarfest hos oss. Det var med stor glädje vi riggade vårt härliga Värdshus Abborren som är från år 1640. Och eftersom kvällen inte var lika varm som tidigare kvällar denna heta försommar så värmde den sprakande öppna spisen. Vår grillmästare, danska kocken Marcus briljerade och gästerna var mycket nöjda med kvällen. Vi har stora planer får det härliga gamla Värdshuset och vi återkommer med mer information om våra planer när sommaren börjar lida mot sitt slut.

Aborren_2

Aborren_1

Fyra tyska helikoptrar på besök

Plötsligt en eftermiddag i mitten på juni hör vi alla hur det kommer inte bara en, inte bara två, inte ens bara tre utan fyra mindre helikoptrar som flyger in mot herrgården. Visst hade vi fått förhandsinformation om att Mr Schröder med vänner skulle dyka upp och landa i vår trädgård. Men det blev ändå ett överraskningsmoment och ett spännande möte med gäster som valt ett lite annorlunda sätt att ta sig till Toftaholm. Vi var många i personalen som var sugna på en flygtur för att se sjön Vidöstern och herrgården uppifrån men ingen av oss våga fråga. Och vi har ju faktiskt fått nytagna drönarblider på herrgården som vi kan njuta av.

Helikopter 1

Helikopter 2