Våren sätter äntligen full fart framåt

De senaste veckornas kalla och blåsiga väder med regnskurar mer horisontellt än vertikalt verkar vara över. Nu hjälper vi våren på traven med att sätta ut våra utemöbler och fixa till alla rabatter.

Vår härliga magnolia har kämpat i motvind. Men äntligen står den i full blom och det är Toftaholm Herrgårds säkraste vårtecken. Vi har ”ramat in” vår terrass med ett fint staket och utemöblerna är på plats. Tack vare lite onlinemarknadsföring har vi även börjat få in bokningar till våra grillfredagar som drar igång den 27 maj och pågår hela sommaren. Efter denna kalla början på våren hoppas vi verkligen på att sommaren bjuder på många fina och varma kvällar.

I vår iver att göra vår-fint här på Herrgården har vi dessutom fällt några träd som såg lite trötta ut efter ett par hundra år ”i tjänst”. Ett av dessa träd, se bilden, hade troligen blåst omkull i första riktiga höststormen och då med stor säkerhet förstört en av våra byggnader. Så vi är glada att vi lyckades undvika olyckan med hjälp av vår granne, bonden Gösta som kom hit med sin stora motorsåg och sin kranförsedda traktor.

I veckan har vi också fått en försmak på den kommande kvällsmenyn. Vissa detaljer återstår innan vi kan avslöja helheten men det ser otroligt lovande ut och alla i personalen som var med och smakade njöt av alla spännande smakkombinationer. Jag kommer med bilder och lite information från köket i nästa blogginlägg.

 

Skärmavbild 2016-04-26 kl. 10.03.57 Skärmavbild 2016-04-26 kl. 10.03.49